Category Archives: Bijzondere dingen doen

Huifkar slapen

Huifkar slapen; Dit zomerseizoen staat er een huifkar op de Kunstwei.

Heel spannend en bijzonder… slapen in een huifkar! Deze biedt plaats aan twee personen en ca 2 kinderen. In de kar kunt u de tafel ombouwen tot bed. U kunt heerlijk zitten onder de overkapping met uitzicht over de akkers.

Bij deze accommodatie  hoort het gebruik van het Maanhuis. In dit gebouw bevinden zich de douches en toiletten. Gas pitje en eetgerei aanwezig in de huifkar. Op de Kunstwei is vaak wat bijzonders te beleven zie onze agenda.

Het verblijf in de huifkarren is altijd op basis van eigen beddengoed.

Beschikbaar sinds seizoen 2016!

Bijzonder slapen Nederland huifkar slapen

 

Groepsactiviteiten organiseren. Samen met je vrienden en/of vriendinnen een keer iets anders doen? Als groep een bijzondere dag beleven door met elkaar deel te nemen aan een zweethut ceremonie is een mooie manier om elkaar op een ander vlak te leren kennen.

Continue Reading

Zweethutten in Nederland

Zweethutten in Nederland; Een eeuwen oude reiniging en gebed ceremonie die ook in Nederland gegeven wordt. Het zorgt o.a. voor een weg terug naar jouw essentie, naar de basis van je bestaan. In de Inipi (het originele Lakota woord) gaat het helemaal over jezelf, kan jij je gedachtes laten en je focus bij de hete stenen houden?

Ik geef me op

Wat is een zweethutceremonie nu eigenlijk? Een zweethutceremonie is een ritueel dat door de Native Americans gebruikt wordt als voorbereiding bij andere ceremonies maar ook als een op zichzelf staande ceremonie, Het gaat over reiniging, gebed, spiritualiteit (verbinding) of stilte. Het gaat in een zweethutceremonie over jezelf.

Een zweethutceremonie wordt gehouden in een staketsel (halve bijenkorf) van wilgentakken dat afgedekt is met een aantal lagen (wollen) dekens. Vroeger werden hiervoor dierenhuiden gebruikt maar je zult begrijpen dat dit om meerdere redenen niet meer van deze tijd is. Het staketsel wordt opgebouwd uit 16 geschilde wilgentakken die allen een verhaal hebben, ze zijn allen verbonden aan een mysterie uit de Lakota mythologie. Midden in deze “hut” is een stenenput gegraven waarin de rood gloeiende stenen gelegde worden die een belangrijk onderdeel vormen van de zweethutceremonie.

De stenen zijn twee tot tweeënhalf uur in een vuur verhit tot ze voldoende warm zijn om dat te geven aan deelnemers wat nodig is. Over deze hete stenen wordt tijdens de zweethutceremonie water gegoten waardoor er een dikke stoom ontstaat, de adem van de great spirit, wat ook de vertaling is van Inipi; (het huis van de adem). Tijdens de zweethutceremonie zitten de deelnemers in een cirkel rond de stenenput onder leiding van de watergieter, medicijn man of andere betrokken leider.

Gedurende de zweethutceremonie wordt de deur van de zweethut dicht gedaan en zit iedereen in het aarde donker, wat symbool staat als de baarmoeder van moeder aarde. Tussendoor gaat de deur open zodat verse koele lucht kan toestromen om een ieder weer even te laten “landen” en bijkomen. Dit openen van de deur gebeurt net vaak en net zolang als dat de stenen warmte afgeven, als ze klaar zijn is de zweethutceremonie afgelopen en gaat een ieder achter de watergieter aan naar buiten.

Tijdens de zweethutceremonie wordt er gezongen in het Lakota, gebeden of is het stil. Het gaat in de zweethutceremonie in deze traditie over jezelf. Kan jij loslaten wat losgelaten mag worden en doorstappen naar de stilte in jezelf en voelen waar het allemaal echt om gaat in dit leven, wat heb jij nodig om te helen in dat wat je bent; een kind van het allesomvattende mysterie. Natuurlijk kan er ook gebeden worden voor anderen maar natuurlijk vanuit je eigen hart en verbonden met dat hart en de stenen.

Meer informatie : de website van Zweethutten in Nederland

Of bel: 0623383533

Of mail: kruk.jeroen@gmail.com

Ik geef me op

Massage & healing

Op de Kunstwei boven het atelier kunt u bij mij terecht voor een gecombineerde behandeling van Reiki en Massage.  Met mijn handen voel ik hoe het met uw energiesysteem gesteld is en breng deze terug in balans waar nodig, zodat uw energie weer goed kan stromen. Ter ondersteuning hiervan worden uw nek,rug, armen, handen, benen en voeten gemasseerd. Omringd door zachte muziek, heerlijke geuren en warmte, zult u weer kracht op doen.Weer in balans met ‘Healing & Massage ‘. 

Behandeling volgens Afspraak. www.healingenmassage.nl 

Vuurloop workshop

Vuurloop workshop. Vuurlopen is niet alleen een spirituele ervaring maar ook een fysieke, emotionele en mentale bekrachtiging. Het heeft ook een transformerende werking op alle lagen van ons mens zijn. Het vuurlopen geeft ieder individu precies datgene wat hij nodig heeft. Het zet je in beweging om je angsten en beperkingen te overwinnen.Een bijzondere ervaring die moeilijk in woorden te vatten is.


vuurloop workshop

Wil je meer informatie over onze vuurloop workshop en hoe je dit kunt integreren in eigen trainingen of andere activiteiten neem dan telefonisch contact op met

Samantha Maranus(06 39579506)

of mail naar dezonnestraal@zeelandnet.nl