Botsen, bewegen en bewustzijn

Botsen, bewegen en bewustzijn (BBB)

Wil je met je groep eens iets bijzonders beleven? Een intense ervaring om elkaar en jezelf bewust aandacht te geven en beter te leren kennen? Dan kun je kiezen voor een workshop Botsen, bewegen en bewustzijn (BBB).

BBB is een vorm van lichaamswerk met bijzondere aandacht voor de manier waarop we als mens verbonden zijn. Niemand bestaat op zichzelf. Als mens zijn we verbonden; niet alleen met de mensen om ons heen, maar ook met al het andere dat bestaat. Deze verbondenheid is echter niet altijd even makkelijk of vanzelfsprekend en stelt ons voor uitdagingen. Deze uitdagingen, en hoe ze ons leven beïnvloeden, staan centraal binnen BBB.

BBB wordt aangeboden in de vorm van één of meer workshops, met of zonder overnachting in de Kunstwei. Je kunt het zo groot of klein maken als je zelf wilt en kunt zelf een of meer thema’s kiezen die aandacht krijgen tijdens de workshop. Je kunt BBB zien als een vat vol mogelijkheden. Hieronder zie je enkele van de thema’s waar je aan kunt denken, maar andere thema’s zijn ook mogelijk. Daarover ga ik graag met je in gesprek.

  • Zoektocht naar ontspanning, balans en harmonie
  • Omgaan met kwetsbaarheid, weerstand en last
  • Op zoek naar je beste zelf in een relatie
  • De anatomie van de mens en de gevolgen voor het leven
  • De basis die ons leven bepaalt: de relatie tussen houding, verhouding en verbeelding
  • Natuurlijke en cultuur-gestuurde reacties binnen een relatie
  • Aandacht geven en ondersteunen, hoe doe je dat?

De oefeningen binnen BBB zijn geïnspireerd vanuit de kunst van het Ai-ki-do, ofwel de weg van harmonie in het leven. Aikido biedt prachtige mogelijkheden om te leren in verbinding te zijn en contact te maken als het leven je uitdaagt. De workshops worden gegeven door Hans de Win van Saam-aikido.

Informeer naar de mogelijkheden. Je kunt een e-mail sturen naar hans@saam-aikido.nl, of bellen met 0113 352462. Voor meer informatie over BBB kun je kijken op saam-aikido.nl/botsen-bewegen-bewustzijn.

 

Comments are closed.