Category Archives: Op de voorpagina

De Kunstwei in het nieuws

Speciale overnachtingen: In het septembernummer van de Kampeer en Caravan Kampioen van de Anwb is een leuk artikeltje verschenen over 12 speciale campingactiviteiten!

Yogalessen van een pro, elandsafari’s in de Zweedse bossen of een Romeinse themaweek: sommige campings blinken uit in organiseren van bijzondere activiteiten voor hun gasten. Geen standaardaanbod maar gewoon net even specialer. Campinggast is koning.

 

Speciale overnachtingen

ZwetenZweten voor je geest. De Native Americans deden het al; een zweethutceremonie, waar het draait om spiritualiteit, reiniging en stilte. Hoe ‘t werkt? Stenen worden verhit en overgoten met water, waarbij de stoom die vrijkomt een reinigende werking heeft op je geest. Toe aan iets spiritueels? Op de camping De Kunstwei volg je deze ceremonie of andere spirituele workshops. Volledig ontstressen? Op naar Zeeland

 

KCK aangepastCamping de Kunstwei Kleine camping op natuurlijke wijze aangelegd. Op het terrein bevinden zich een cirkel van wilgen, een (vee) drinkput en 3 elektriciteitspunten. Kleine speeltuin met schommel, trampoline en glijbaan. Ook is er een groepsaccomodatie waar gekookt kan worden. ( Keukentje met koelkast).

Waar kan jij nu overnachten in Zeeland en op een bijzondere plek? Nou vanaf 16 juli is er weer iets unieks te beleven qua accomodatie. De Zeeuwse knopen yurt, ook wel kortweg knoert genaamd zal officieel in gebruik genomen worden. Op de Kunstwei hopen wij die dag een nieuwe vorm van overnachten aan te bieden in dit nieuwe bouwwerk. Op dit moment wordt de Knoert gebouwd en rondom dit artikel vind je beelden van de voortgang. We zijn erg blij dat we weer een originele manier van verblijven aan onze prachtige plek kunnen toevoegen.[/vc_column_text]

[/vc_column][/vc_row]

BE-01 Slapen op bijzondere plekken

Slapen op bijzonder plekken in de B-one

BE-01 of B-one is een kunstwerk van kunstenaar Gertjan van der Hoeven uit Koudekerke. Bij uitstek een bijzondere plek om te overnachten voor 2 personen, het bed is 2 x 2.10m en je kan het ongeveer als grote een buiten bedstede zien. Of te huur als brainstorm plek voor groepjes tot 6 personen, mogelijk is om van het midden stuk een tafel te maken

Materiaal: Oude gedecoreerde grenen kasteelvloerplanken, wasmachine zijkanten, droger trommels, ventilatiebuizen en ander restmateriaal.

Beschrijving: Sculptuur “ruimtesonde” gebouwd van afvalmaterialen zoals gerecycled hout en onderdelen van wasmachines/drogers voor het muziek en kunstfestival.

IMG_3968 IMG_3957

Unieke overnachtingen Zeeland;

Slapen in een tipi, een pipowagen, boomhut of een iglo, dat kon al, maar sinds kort kun je in Zeeland overnachten in een Knoert, een ronde tent die op een Zeeuwse knop lijkt. De Knoert is bedacht door de Zeeuwse kunstenaar Rob Hebing.

Wat is een Knoert?

Een ” Knoert ” is een houten Zeeuwse Joert. Een ger, yurt ofwel joert is een ronde Mongoolse nomaden tent, met in het midden een licht koepel.  Nu heeft de Knoert een dak naar idee van  de vorm van een Zeeuwse knop, vandaar de samen voeging van Knop en Joert ; Knoert.

Knoert betekend ook wel “groot”  wat weer duidt op de grootte van de Zeeuwse KNOP, het traditionele sieraad van onze klederdracht.

De “Knoert” van ontwerper Rob Hebing, werdt in opdracht van  de Kunstwei op het terrein aldaar gebouwd.

Een ludiek idee om Zeeuws te overnachten

Knoert

Meer over Rob ; www.RobHebing.nl

Huifkar slapen

Huifkar slapen; Dit zomerseizoen staat er een huifkar op de Kunstwei.

Heel spannend en bijzonder… slapen in een huifkar! Deze biedt plaats aan twee personen en ca 2 kinderen. In de kar kunt u de tafel ombouwen tot bed. U kunt heerlijk zitten onder de overkapping met uitzicht over de akkers.

Bij deze accommodatie  hoort het gebruik van het Maanhuis. In dit gebouw bevinden zich de douches en toiletten. Gas pitje en eetgerei aanwezig in de huifkar. Op de Kunstwei is vaak wat bijzonders te beleven zie onze agenda.

Het verblijf in de huifkarren is altijd op basis van eigen beddengoed.

Beschikbaar sinds seizoen 2016!

Bijzonder slapen Nederland huifkar slapen

 

Groepsactiviteiten organiseren. Samen met je vrienden en/of vriendinnen een keer iets anders doen? Als groep een bijzondere dag beleven door met elkaar deel te nemen aan een zweethut ceremonie is een mooie manier om elkaar op een ander vlak te leren kennen.

Continue Reading

Wat is een Yurt? Ontdek het

Slapen in een yurt

Een yurt is een ronde tent die oorspronkelijk in Mongolië en werd gebruikt door de trekkende volken om deze op en af te breken als er met de kudde verder gegaan moest worden. Een yurt is cirkelvormig en bestaat uit een houten frame bedekt met geïsoleerd doek en meestal voorzien van een kachel.

Slapen in een yurt. Een bijzondere vakantie of overnachting om nooit te vergeten;

Weer eens lekker bij komen van de alle daagse hectiek en dingen doen die alleen maar leuk zijn. Bij aankomst zal je direct al één van onze grootste faciliteiten ontmoeten; de stilte van de polder! Deze verademing zal de rode draad vormen van je verblijf.

We willen je graag welkom heten in één van onze Mongoolse Yurts.

Ik wil direct boeken

P1060542 P1030446 yurt yurt 3

IMG_3890 P1030853 IMG_3890 yurt 4

Onze Yurts

Al onze Mongoolse Yurts zijn voorzien van de juiste inrichting zodat je je direct thuis zult voelen. In de Yurts kan je zelfvoorzienend zijn waar het gaat om het bereiden van maaltijden Voor het ontbijt kunt u ook gebruik maken van ons bed & breakfast arrangement.

Sanitair

Voor het sanitair dien je een paar meter te lopen naar ons recent (2013) gebouwde Maanhuis waarin zich gratis douches en toiletten bevinden. (ook voor minder validen)

Activiteiten

Gedurende het hoogseizoen maar soms ook in de winter vinden er op de Kunstwei hele leuke, boeiende en inspirerende activiteiten plaats. Kijk gerust eens in de agenda op onze website : http://dekunstwei.nl/agenda/ om te zien of er toevallig tijdens jouw  verblijf wat passends gebeurt.

Naast de activiteiten op de Kunstwei zelf zijn er in de buurt ook veel mogelijkheden tot vertier en ontspanning. Het Veersemeer is in de buurt, als je van water en watersport houdt. In de omgeving zijn hele mooie wandelingen en fietstochten te maken. Ook als je meer een stadsbezoek in gedachten heeft, kan je kiezen voor een leuke dag in Goes, Middelburg of Veere. Vraag gerust eens naar de mogelijkheden onze gastvrouw helpt jou graag verder.

Kortom

Je ziet slapen in een yurt op onze wei heeft alles in zich om jou een bijzondere ervaring mee te geven zodat je blij, uitgerust of moe en voldaan terug kunt kijken op een fijne tijd!

Groepsaccommodaties huren zeeland

Groepsaccommodaties huren zeeland De Kunstwei biedt volop plek voor het organiseren van een kort of lang verblijf van uw groep.

U kunt gebruik maken van een van de binnen verblijven voor het geven van een groepsworkshop of een groepstraining. Onze groepsaccommodaties die te huur zijn; het Atelier en of het Maanhuis zijn volledig uitgerust voor groepen. Beide ruimtes kunnen groepen tot 25 personen bergen. Een en ander is natuurlijk afhankelijk van de benodigde ruimte per persoon.

In de zomer is het natuurlijk mogelijk om de binnenruimtes te verruilen voor de grote tent en/of een of meerdere tipi’s. Ook kunnen er combinaties van ruimtes gehuurd worden voor breakout sessie of opsplitsen van de groep voor diverse activiteiten.

De ruimtes zijn allen beschikbaar per dagdeel; (ochtend, middag en/of avond) of combinaties hiervan. De groepsaccommodaties zijn allen voorzien van verwarming, stromend warm en koud water, eigen toiletten (ook voor invaliden). De inrichting van de ruimte is samen af te stemmen op de activiteiten die georganiseerd worden. Yogamatten, matrassen en divers meubilair zijn voorhanden.

Er kan voor natuurlijk gekookt worden voor groepen, graag van te voren aangeven als dit gewenst is. In alle ruimtes kan zelf gezorgd worden voor koffie en thee.

Huren Groepsruimtes

De groepsruimtes zijn allemaal per dag deel of een veelvoud daarvan te huren. De beschikbare dagdelen zijn:

  • Ochtend 8:00 – 12:00 uur
  • Middag 13:00 – 18:00 uur
  • Avond 19:00 – 24:00 uur

De huur van de groepsruimtes is inclusief koffie en thee en het gebruik van keuken.

Het maanuus

€ 50,00 per dagdeel

Het Atelier

€ 50,00 per dagdeel

Tipi

€ 40,00 per dagdeel

Grote tent

€ 150,00 per dagdeel

Kleine campings zeeland

Kleine campings Zeeland Op zoek naar leuke kleine campings in Zeeland? Midden in de polder op loopafstand van het Veerse meer , vindt u de oase van stilte, de Kunstwei.

Continue Reading