Groepsvuurloop

Vuurlopen is een ervaring waarin je jullie onmetelijke moed en doorzettingsvermogen vindt. Een heel bijzondere ervaring die lastig in woorden te vangen is. Iets wat onmogelijk lijkt is wel mogelijk!

Om toch een indruk te geven van een vuurloop staat hier stap voor stap beschreven hoe dit in zijn werk gaat:

  • Je gaat eerst aan de slag met je intentie voor de vuurloop. Dat kan zijn door een actieve meditatie,
    schrijfoefening of het maken van ceder buideltjes, een kruid dat de indianen al eeuwenlang gebruiken om wensen en intenties kracht bij te zetten.
  • Onder begeleiding van 2 vuurlooptrainers ga je een houtstapel bouwen met krantenpapier en berkenhout.
  • Er zijn 2 flessen met natuurlijke olie zoals olijfolie of zonnebloem olie. Daar doen we etherische oliën in, bijv. lavendelolie. Deze olie schenken we over het hout heen en steken het daarna gezamenlijk aan. Ook de olie heeft een betekenis en wordt uitgelegd vlak voordat we de houtstapel aansteken.
  • In anderhalf tot twee uur brandt het hout op tot gloeiende kooltjes. Daar blijft altijd een vuurvrouw of man bij aanwezig, ook om aan te geven wanneer het tijd is om het kolenpad klaar te leggen.
  • In de tussentijd ga je je verder verdiepen in je intentie(s) en wensen en krijg je instructies in de do’s en dont’s.
  • Dan is het zover en is de djembé hoorbaar om de vuurloop te begeleiden. Het gloeiende pad van kooltjes wordt voor de groep uitgeharkt en het is tijd om het pad met de meeste lichtpuntjes te bewandelen, tenminste als je dat wilt.

Je weet pas echt of je een vuurloop daadwerkelijk gaat doen als het gloeiende kolenpad klaarligt en je de hele voorbereiding hebt gedaan. Je bent altijd actieve deelnemer ook al loop je zelf niet. hoe dat werkt kun je alleen ervaren. Alle persoonlijke intenties, wensen, doelen die je voor jezelf stelt blijven bij jou. Delen mag maar is geen verplichting tijdens de vuurloop.

Er zijn open vuurlopen voor iedereen en maatwerk verzorgen we ook. Wil je graag meer weten over de mogelijkheden, vraag informatie aan via info@vuurkompas.nl of bel met Samantha Maranus 06 39579506

Comments are closed.