Category Archives: Team Building

Maak je eigen Praatstok of Talkingstick – Marjan

De Praatstok of Talkingstick wordt al eeuwen lang door inheemse volkeren in Noord-Amerika als een middel voor onpartijdig verhoor gebruikt. Als je de Praatstok vasthoudt, ben jij de enige die spreekt. Diegene die geen praatstok vasthoudt, zwijgt en luistert aandachtig en met empathie.
Op de Praatstok kunnen symbolen en kleuren aangebracht worden die de spreker aanmoedigen in het spreken. Zo staat traditioneel een adelaarsveer, die aan de Praatstok geknoopt is, voor de moed en wijsheid om eerlijk en wijs te spreken. Konijnenbont op het einde van de stok herinnert je dat je woorden van je hart komen en zacht en warm dienen te zijn. De regenboogkleuren herinneren je eraan dat alle creaties veranderen, de dagen, de seizoenen, de jaren en mensen en toestanden veranderen ook. Met houtsnijwerk, verf, veren, kralen en andere (natuurlijke) materialen maak je je eigen mooie en betekenisvolle Praatstok of Talkingstick.

Ik ontvang graag meer info

Dance Your (Inner) Goddess

Stuk voor stuk zijn wij allemaal prachtige vrouwen die mogen schijnen vanuit onze essentie. Onze godinnen-essentie.
Voluit leven vanuit de godin die wij zijn.
Alleen zijn we het contact met onze (innerlijke) godinnen door de eeuwen heen verloren. Onze eigen authentieke schoonheid en godinnenkracht zijn we kwijt geraakt.

Wat mij betreft is het tijd voor verandering, dat onze godinnen (nog meer) mogen schijnen.

EyeSeeMeCoaching bied de ‘Dance your (inner) goddess’ aan.
Wil je hier graag aan meedoen en/of heb je vragen neem dan contact op met:
Nienke Kanngiesser ~ www.eyeseemecoaching.nl
info@eyeseemecoaching.nl of 06-15831917.

Vuurlopen is een ervaring waarin je jullie onmetelijke moed en doorzettingsvermogen vindt. Een heel bijzondere ervaring die lastig in woorden te vangen is. Iets wat onmogelijk lijkt is wel mogelijk!

Om toch een indruk te geven van een vuurloop staat hier stap voor stap beschreven hoe dit in zijn werk gaat:

 • Je gaat eerst aan de slag met je intentie voor de vuurloop. Dat kan zijn door een actieve meditatie,
  schrijfoefening of het maken van ceder buideltjes, een kruid dat de indianen al eeuwenlang gebruiken om wensen en intenties kracht bij te zetten.
 • Onder begeleiding van 2 vuurlooptrainers ga je een houtstapel bouwen met krantenpapier en berkenhout.
 • Er zijn 2 flessen met natuurlijke olie zoals olijfolie of zonnebloem olie. Daar doen we etherische oliën in, bijv. lavendelolie. Deze olie schenken we over het hout heen en steken het daarna gezamenlijk aan. Ook de olie heeft een betekenis en wordt uitgelegd vlak voordat we de houtstapel aansteken.
 • In anderhalf tot twee uur brandt het hout op tot gloeiende kooltjes. Daar blijft altijd een vuurvrouw of man bij aanwezig, ook om aan te geven wanneer het tijd is om het kolenpad klaar te leggen.
 • In de tussentijd ga je je verder verdiepen in je intentie(s) en wensen en krijg je instructies in de do’s en dont’s.
 • Dan is het zover en is de djembé hoorbaar om de vuurloop te begeleiden. Het gloeiende pad van kooltjes wordt voor de groep uitgeharkt en het is tijd om het pad met de meeste lichtpuntjes te bewandelen, tenminste als je dat wilt.

Je weet pas echt of je een vuurloop daadwerkelijk gaat doen als het gloeiende kolenpad klaarligt en je de hele voorbereiding hebt gedaan. Je bent altijd actieve deelnemer ook al loop je zelf niet. hoe dat werkt kun je alleen ervaren. Alle persoonlijke intenties, wensen, doelen die je voor jezelf stelt blijven bij jou. Delen mag maar is geen verplichting tijdens de vuurloop.

Er zijn open vuurlopen voor iedereen en maatwerk verzorgen we ook. Wil je graag meer weten over de mogelijkheden, vraag informatie aan via info@vuurkompas.nl of bel met Samantha Maranus 06 39579506

Zweethut doen met jouw groep

Een ceremonie die jullie meeneemt “op reis” met de stenen. Het enige wat je hoeft te doen is lekker zitten en de hete adem van het mysterie jouw adem te laten worden. Neem de warmte op in je botten en ervaar wat het doet om gewoon even helemaal niet te hoeven en niets “te zijn” .

Lekker genieten met elkaar in een heel bijzondere setting! Zowel mannen, vrouwen als gemengde groepen zijn mogelijk. Minimaal 8 deelnemers

 

Meer informatie : de website van Zweethut Inipi ceremonies Zeeland

Of bel: 0623383533

Of mail: kruk.jeroen@gmail.com

Ik ontvang graag dit cadeau

Wat is een Zweethut

Botsen, bewegen en bewustzijn (BBB)

Wil je met je groep eens iets bijzonders beleven? Een intense ervaring om elkaar en jezelf bewust aandacht te geven en beter te leren kennen? Dan kun je kiezen voor een workshop Botsen, bewegen en bewustzijn (BBB).

BBB is een vorm van lichaamswerk met bijzondere aandacht voor de manier waarop we als mens verbonden zijn. Niemand bestaat op zichzelf. Als mens zijn we verbonden; niet alleen met de mensen om ons heen, maar ook met al het andere dat bestaat. Deze verbondenheid is echter niet altijd even makkelijk of vanzelfsprekend en stelt ons voor uitdagingen. Deze uitdagingen, en hoe ze ons leven beïnvloeden, staan centraal binnen BBB.

BBB wordt aangeboden in de vorm van één of meer workshops, met of zonder overnachting in de Kunstwei. Je kunt het zo groot of klein maken als je zelf wilt en kunt zelf een of meer thema’s kiezen die aandacht krijgen tijdens de workshop. Je kunt BBB zien als een vat vol mogelijkheden. Hieronder zie je enkele van de thema’s waar je aan kunt denken, maar andere thema’s zijn ook mogelijk. Daarover ga ik graag met je in gesprek.

 • Zoektocht naar ontspanning, balans en harmonie
 • Omgaan met kwetsbaarheid, weerstand en last
 • Op zoek naar je beste zelf in een relatie
 • De anatomie van de mens en de gevolgen voor het leven
 • De basis die ons leven bepaalt: de relatie tussen houding, verhouding en verbeelding
 • Natuurlijke en cultuur-gestuurde reacties binnen een relatie
 • Aandacht geven en ondersteunen, hoe doe je dat?

De oefeningen binnen BBB zijn geïnspireerd vanuit de kunst van het Ai-ki-do, ofwel de weg van harmonie in het leven. Aikido biedt prachtige mogelijkheden om te leren in verbinding te zijn en contact te maken als het leven je uitdaagt. De workshops worden gegeven door Hans de Win van Saam-aikido.

Informeer naar de mogelijkheden. Je kunt een e-mail sturen naar hans@saam-aikido.nl, of bellen met 0113 352462. Voor meer informatie over BBB kun je kijken op saam-aikido.nl/botsen-bewegen-bewustzijn.

 

Mannengroepen : De wake-upcall voor echte mannen!

Mannengroepen: In september zijn we een mannengroep gestart in Wolphaartsdijk op de Kunstwei in Zeeland. Na het boek backbone (gelezen te hebben) (niet verplicht wel een echte aanrader tijdens de zomer) is dit de volgende stap om met een groep mannen bij elkaar te komen om te delen, te luisteren en te mogen ervaren wat er mag zijn of wie je mag zijn.

Echte mannen?

Wat houdt het in om een echte man te zijn? Backbone avonden is het vervolg als je het boek gelezen hebt of een 1e stap naar avonden rond een vuur in een tent, die je helpt jezelf goed te leren kennen, je zwakheden aan te pakken en je sterke kanten te verdiepen. Door zelfanalyse en het te delen met andere word je een man met een missie.

Voor meer info neem contact op