Slapen in een tipi

Tipi tent huren Zeeland

Tipi tent huren Zeeland. Altijd al eens willen slapen in een Tipi? Op de Kunstwei  kan je een tipi huren voor een of meerdere nachten. Een hele leuke nacht midden in het Zeeuwse landschap.

2013-09-25 18.20.16

Een tipi of eigenlijk Teepee is van oorsprong de woning van native Americans (Indianen). Ze gebruikten deze vorm van behuizing omdat een tipi voor hen makkelijk te verplaatsen was tijden hun trekkend bestaan. Als ze op jacht waren op de bizon trokken ze met de kuddes mee naar de groene weides van de Amerikaanse platte land.

Onze tipi tent is opgebouwd met 16 hele lange palen, gemaakt van dennenbomen. Deze palen worden op een speciale manier tegen elkaar aangezet waarna er een doek omheen gebonden wordt. Dat doek werd oorspronkelijk gemaakt van bizonhuiden. Tegenwoordig wordende doeken gemaakt van brandwerend canvas. Boven in de tipi tent zit een rook gat zodat men in staat was om in de tipi een vuur te maken.

Op de Kunstwei bestaat de mogelijkheid om buiten de tipi een vuurtje te maken in een vuurplekje tussen stenen. Slapen in onze tipi kan je op een matras en bedbodem, aanwezig in de tipi, tot maximaal 10 personen.

Als je helemaal wilt terug gaan in het leven van de indianen is er eens per maand ook de  mogelijkheid om een Zweethut/inipi ceremonie te doen. Zie voor meer informatie hierover de website Zweethut Zeeland. 

Als je nu echt zin hebt om een overnachting in een tipi tent te beleven kan je er een reserveren Natuurlijk is de overnachting inclusief het gebruikt van sanitair met warm en koud stromend water en ook kan je gebruik maken van de keuken in de grote kook/groeps tent.

We hebben nog 1 grote tipi tent, die voor een gezin of voor groepen gehuurd kunnen worden. Neem contact op of reserveer. We zien jullie graag op onze plek!

Comments are closed.