Category Archives: Op de voorpagina

De huifkar is van Wybe de Haan, hij heeft met de huifkar, zijn familie en 2 paardjes prachtige zomer tochten door Belgie, Duitsland en Frankrijk gemaakt.
Leuk voor 1 of 2 personen om avontuurlijk te overnachten, helaas zijn de paardjes niet meer in de buurt.

Avontuurlijk was het zeker toen deze huifkar van Wybe door de landerijen trok naar Frankrijk en omstreken met 2 paardjes ervoor. Nu op de Kunstwei heeft hij een heerlijk plekje aan de bomenrand met uitzicht over de akkers van de Perponcherpolder. Heerlijk genieten, neem je eigen slaapzak zelf mee en ervaar. Als je wilt koken dan dien je deze spulletjes zelf mee te nemen, wel is er een vuurschaal zodat je je kan warmen bij een knetterend vuur.

 

De Huifkar is 15,- per persoon per nacht met eigen slaapzak

De Kunstwei in het nieuws

Speciale overnachtingen: In het septembernummer van de Kampeer en Caravan Kampioen van de Anwb is een leuk artikeltje verschenen over 12 speciale campingactiviteiten!

Yogalessen van een pro, elandsafari’s in de Zweedse bossen of een Romeinse themaweek: sommige campings blinken uit in organiseren van bijzondere activiteiten voor hun gasten. Geen standaardaanbod maar gewoon net even specialer. Campinggast is koning.

 

Zweten voor je geest. De Native Americans deden het al; een zweethutceremonie, waar het draait om spiritualiteit, reiniging en stilte. Hoe ‘t werkt? Stenen worden verhit en overgoten met water, waarbij de stoom die vrijkomt een reinigende werking heeft op je geest. Toe aan iets spiritueels? Op de camping De Kunstwei volg je deze ceremonie of andere spirituele workshops. Volledig ontstressen? Op naar Zeeland

 

Camping de Kunstwei Kleine camping op natuurlijke wijze aangelegd. Op het terrein bevinden zich een cirkel van wilgen, een (vee) drinkput en 3 elektriciteitspunten. Kleine speeltuin met schommel, trampoline en glijbaan. Ook is er een groepsaccomodatie waar gekookt kan worden. ( Keukentje met koelkast).

Waar kan jij nu overnachten in Zeeland en op een bijzondere plek?

Nou vanaf 16 juli 2016 is er weer iets unieks bijgekomen qua accommodatie. De Zeeuwse knop yurt, kortweg Knoert genaamd is een heerlijk en unieke recreatie “woning” midden in de Zeeuwse polder. We zijn erg blij dat er weer een originele manier van overnachten bij is in Zeeland. Kom het eens ervaren, lekker 2 nachtjes samen genieten van rust ruimte en heel veel andere interessante dingen.

Unieke overnachtingen Zeeland;

Knoert >KNOP JOERT
Voorjaar 2016 is de Knoert op de Kunstwei geland. We hebben naar idee van een Mongoolse Yurt en de Zeeuwse boeren-knop (van onze traditionele kleding) een ontwerp gemaakt. Hieruit is een leuk en bijzonder onderkomen ontsproten.

De Knoert biedt ruimte aan maximaal 8 personen. Het verblijf geldt van 16:00 uur op de dag van aankomst tot 12:00 uur op de dag van vertrek. Inclusief toeristen belasting en laken pakket voor 2 personen, excl. ontbijt

Aanwezig: 2 persoonsbed, extra personen matras op de vloer, tafel en 4 stoelen, koelkast, houtkachel, straalkachel, Kook-, keuken- en eetgerei, waterkoker, koffie zetter. Buiten: kraan op 5 m, vuurkorf, terras stoelen en tafeltje.

 

Knoert betekend ook wel “groot”  wat weer duidt op de grootte van de Zeeuwse KNOP, het traditionele sieraad van onze klederdracht.

De “Knoert” van ontwerper Rob Hebing, werdt in opdracht van  de Kunstwei op het terrein aldaar gebouwd.

Een ludiek idee om Zeeuws te overnachten

Meer over Rob ; www.RobHebing.nl

Kleinschalige zorg

Kleinschalige zorg Zeeland Kleinschalige zorg Zeeland; Wat doet CKZ voor wie en hoe werken ze? Dit filmpje is geproduceerd door www.maryremijnse.nl +Voor meer informatie over de zorg van de CKZ zie; www.mijnpassendezorg.nl (ik ben wat simpel maar als ze het filpmje niet helemaal kijken zien ze de website vd zorg niet) +Voor dagbesteding op de…
Read more

Groepsactiviteiten organiseren. Samen met je vrienden en/of vriendinnen een keer iets anders doen? Als groep een bijzondere dag beleven door met elkaar deel te nemen aan een zweethut ceremonie is een mooie manier om elkaar op een ander vlak te leren kennen.

Continue Reading

Ontdek het leven in een yurt

(Yurts alleen te huur per seizoen)

Een Ger (ook wel Yurt genoemd) is een ronde tent die oorspronkelijk in Mongolië en wordt gebruikt door de trekkende volken om deze op en af te breken als er met de kudde verder gegaan moet worden. Een Yurt is cirkelvormig en bestaat uit een houten frame bedekt met geïsoleerd doek (Vilt) en meestal voorzien van een kachel.

Mail ons voor meer info of een afspraak

P1060542 P1030446 yurt yurt 3

IMG_3890 P1030853  yurt 4

Onze Yurts

Al onze Mongoolse Yurts zijn voorzien van een houtkachel, wanneer je een yurt voor een seizoen huurt kan je naar eigen smaak de yurt inrichten  zodat je je direct thuis zult voelen.  In de Yurts kan je zelfvoorzienend zijn waar het gaat om het bereiden van maaltijden.

Sanitair

Voor het sanitair dien je een paar meter te lopen naar ons Maanhuis waarin zich gratis douches en toiletten bevinden. (ook voor minder validen)

Activiteiten

Gedurende het hoogseizoen maar soms ook in de winter vinden er op de Kunstwei hele leuke, boeiende en inspirerende activiteiten plaats. Kijk gerust eens in de agenda op onze website : http://dekunstwei.nl/agenda/ om te zien of er toevallig tijdens jouw  verblijf wat passends gebeurt.

Naast de activiteiten op de Kunstwei zelf zijn er in de buurt ook veel mogelijkheden tot vertier en ontspanning. Het Veersemeer is in de buurt, als je van water en watersport houdt. In de omgeving zijn hele mooie wandelingen en fietstochten te maken. Ook als je meer een stadsbezoek in gedachten heeft, kan je kiezen voor een leuke dag in Goes, Middelburg of Veere. Vraag gerust eens naar de mogelijkheden onze gastvrouw helpt jou graag verder.