Workshop Jin Shin Jyutsu

Woensdag 24 April

Jin Shin Jyutsu is een eeuwenoude universele wijsheid waarmee je jezelf moeiteloos op energieniveau in balans kunt brengen door het aanraken van energiepunten op het lichaam. In deze workshop leer je een aantal basisoefeningen en krijg je achtergrondinformatie aangereikt. Zo kun je o.a. een betere weerstand opbouwen, vermoeidheid tegengaan of slaapproblemen aanpakken.

Dit alles kun je leren in slechts enkele uren in de workshop “Kennismaking met Jin Shin Jyutsu” die op woensdag 24 april wordt gegeven door Kitty Hartkamp

Wat is energie? Dit is heel eenvoudig te begrijpen:
Wat doet de motor van een auto aanslaan als je het contactsleuteltje omdraait?

Wat doet de autolichten branden? Het antwoord is eenvoudig: ” De ACCU van de auto”.

De accu is de noodzakelijke energiebron voor de verschillende functies van de auto.

Wat is energie voor het lichaam?

Wat doet het hart slaan? Wat maakt ademen mogelijk? Wat maakt vertering mogelijk?

Het antwoord op de vraag is eenvoudig: ”De ACCU van het leven”, onze Levensbron. Deze Energiebron is noodzakelijk voor het functioneren van de verschillende functies van het lichaam.

Jin Shin Jyutsu is het WETEN hoe deze Energiebron; de ACCU van het leven, steeds opnieuw kan worden opgeladen. Dit doen we met onze handen, onze “startkabels”.

Jin Shin Jyutsu is het NU MEZELF KENNEN:

Onze levensstijl, manier van denken, dagelijkse (eet)gewoonten, leefgewoonten, weersgesteldheid, erfelijke factoren, ongelukken met letsel, etc. hebben invloed op ons. Wanneer harmonie wordt verstoord; geeft dit spanningen. Jin Shin Jyutsu LEERT ons deze spanningen te herkennen en te harmoniseren. Geluk is de graadmeter.

Hoe?

Met de 26 Veiligheidsenergiesloten (die zich links en rechts op het lichaam bevinden).

Deze veiligheidsenergiesloten zijn ons “alarmsysteem” . Zij “sluiten” (blokkeren) wanneer wij ons lichaam misbruiken. Zij waarschuwen ons wanneer wij afstevenen op “problemen”.

Dit drukt zich uit in pijn of andere ongemakken waar wij zeker naar moeten luisteren om erger te voorkomen.

lokatie: in het Maanhuis op de Kunstwei

tijd: van 13.15 tot 15.45 uur

kosten € 55,00 incl koffie, thee en water.

docent: Kitty Hartkamp

Comments are closed.