Inipiceremonie

 

Zweethut doen in Zuid West Nederland.

Mitakuye Oyasin!

Zweethut doen in Zuid west Nederland: Heb jij zin in een dag vol met “niets” en lijkt het fijn om kennis te maken met andere leuke ontspannen mensen. Genieten in een mooie setting door net als alle anderen je zelf te zijn.
Dan zou het zo maar kunnen zijn dat een inipiceremonie het evenement voor jou is!

Ik wil je graag een veilige plek bieden waar je jezelf helemaal kunt neerleggen bij dat wat zich aan dient. Als je veel aan je hoofd hebt of in je hoofd “zit” of heb je veel stress gehad thuis of op je werk? Dan kan je bij mij/ons heerlijk bijkomen, je hoeft niet veel meer te doen dan je van de zweethut naar de Tipi te bewegen en je over te geven aan de rust.
Ik geef je de ruimte om jezelf terug te vinden en weer te geloven in je zelf en waar je voor gaat en staat!

Om 10:00 uur steken we het vuur aan en is de ceremonie begonnen. We zien je graag

Je hoeft niet veel mee te nemen anders dan jezelf, handdoeken, omslagdoek/badjas en wat te eten en te drinken. Zie verderhttps://zweethut.nu/

De bijdrage in de kosten voor deze speciale hut zijn 65,00 per persoon, daarnaast is het een goede gewoont om een pakje tabak mee te nemen als dank voor alle elementen van de dag die het maken tot jouw feest!

Met open armen wachten wij op je

In liefde Jeroen

Wat is een inipi nu eigenlijk?

Een inipiceremonie is een ritueel dat door de Native Americans gebruikt wordt als voorbereiding bij andere ceremonies maar ook als een op zichzelf staande ceremonie. Het gaat over reiniging, gebed, spiritualiteit (verbinding) of stilte. Het gaat vooral over jezelf.

Een zweethut wordt gehouden in een staketsel (halve bijenkorf) van wilgentakken dat afgedekt is met een aantal lagen (wollen) dekens. Vroeger werden hiervoor dierenhuiden gebruikt maar je zult begrijpen dat dit om meerdere redenen niet meer van deze tijd is. Het staketsel wordt opgebouwd uit 16 geschilde wilgentakken die allen een verhaal hebben. Ze zijn allen verbonden aan een mysterie uit de Lakota mythologie. Midden in deze “hut” is een stenenput gegraven waarin de rood gloeiende stenen gelegd worden.

De stenen in een zweethut

De stenen zijn twee tot tweeënhalf uur in een vuur verhit tot ze voldoende warm zijn om dat te geven wat nodig is. Over deze hete stenen wordt water gegoten waardoor er een dikke stoom ontstaat, de adem van de great spirit. wat ook de vertaling is van Inipi; (het huis van de adem). Tijdens de hut zitten de deelnemers in een cirkel rond de stenenput onder leiding van de watergieter, medicijn man of andere betrokken leider.

Gedurende de inipi wordt de deur van de zweethut dicht gedaan en zit iedereen in het aarde donker. De donkere ruimte staat symbool voor de baarmoeder van moeder aarde. Tussendoor gaat de deur open zodat verse koele lucht kan toestromen om een ieder weer even te laten “landen” en bijkomen. Dit openen van de deur gebeurt net vaak en net zolang als dat de stenen warmte afgeven. Als ze klaar zijn gaat een ieder achter de watergieter aan naar buiten.

Er wordt gezongen in het Lakota, gebeden of het is stil.

Meer informatie : de website van Zweethut Inipi ceremonies Zeeland

Of bel: 0623383533

Of mail: kruk.jeroen@gmail.com

Ik ontvang graag dit cadeau

Wat is een Zweethut

Comments are closed.