Inipi ceremonie

Zweethut inipi ceremonies Zeeland.

Een ceremonie die jouw meeneemt “op reis” met de stenen. Het enige wat je hoeft te doen is lekker zitten en de hete adem van het mysterie jouw adem te laten worden. Neem de warmte op in je botten en ervaar wat het doet om gewoon even helemaal niet te hoeven en niets “te zijn” .

Kies voor jouw geluk door bij de stenen te komen zitten en je zult zien hoe eenvoudig de dingen kunnen worden in een zweethut. De stenen helpen jou door je te laten voelen wat je nodig hebt. Warmte of misschien zelfs wel hitte, kou, vocht maar vooral inzichten. Je krijgt wat je nodig hebt.

Deze dag is uniek, want jij bent uniek en je komt puur en alleen voor je zelf! Deze dag is voor jou. Sluit je aan bij een groep liefdevolle openhartige “medestrijders” .

Om 10:00 uur steken we het vuur aan en is de ceremonie begonnen. We zien je graag

Je hoeft niet veel mee te nemen ander dan jezelf, handdoeken, omslagdoek/badjas en wat te eten en te drinken. Zie verder https://zweethut.nu/
s
De bijdrage in de kosten voor deze speciale hut zijn 65,00 per persoon, daarnaast is het een goede gewoonte om een pakje tabak mee te nemen als dank voor alle elementen van de dag die het maken tot jouw feest!

Met open armen wachten wij op je

In liefde Jeroen

Wat is een inipi nu eigenlijk?

Een inipiceremonie is een ritueel dat door de Native Americans gebruikt wordt als voorbereiding bij andere ceremonies maar ook als een op zichzelf staande ceremonie. Het gaat over reiniging, gebed, spiritualiteit (verbinding) of stilte. Het gaat vooral over jezelf.

Een zweethut wordt gehouden in een staketsel (halve bijenkorf) van wilgentakken dat afgedekt is met een aantal lagen (wollen) dekens. Vroeger werden hiervoor dierenhuiden gebruikt maar je zult begrijpen dat dit om meerdere redenen niet meer van deze tijd is. Het staketsel wordt opgebouwd uit 16 geschilde wilgentakken die allen een verhaal hebben. Ze zijn allen verbonden aan een mysterie uit de Lakota mythologie. Midden in deze “hut” is een stenenput gegraven waarin de rood gloeiende stenen gelegd worden.

De stenen in een zweethut

De stenen zijn twee tot tweeënhalf uur in een vuur verhit tot ze voldoende warm zijn om dat te geven wat nodig is. Over deze hete stenen wordt water gegoten waardoor er een dikke stoom ontstaat, de adem van de great spirit. wat ook de vertaling is van Inipi; (het huis van de adem). Tijdens de hut zitten de deelnemers in een cirkel rond de stenenput onder leiding van de watergieter, medicijn man of andere betrokken leider.

Gedurende de inipi wordt de deur van de zweethut dicht gedaan en zit iedereen in het aarde donker. De donkere ruimte staat symbool voor de baarmoeder van moeder aarde. Tussendoor gaat de deur open zodat verse koele lucht kan toestromen om een ieder weer even te laten “landen” en bijkomen. Dit openen van de deur gebeurt net vaak en net zolang als dat de stenen warmte afgeven. Als ze klaar zijn gaat een ieder achter de watergieter aan naar buiten.

Er wordt gezongen in het Lakota, gebeden of het is stil.

Meer informatie : de website van Zweethut Inipi ceremonies Zeeland

Of bel: 0623383533

Of mail: kruk.jeroen@gmail.com

Ik ontvang graag dit cadeau

Wat is een Zweethut

Comments are closed.