Laura Achterberg

Mijn passie is ademwerk, yoga en lichaamsgerichte coaching en dit geef ik met veel plezier en liefde door.

ADEMWERK

Ademwerk is momenteel het meest natuurlijke en meest effectieve zelf- helend systeem op aarde. 

90% van de mensen ademt slechts 30% van hun totale longcapaciteit.

De meeste mensen nemen veel te weinig zuurstof op wat vermoeidheid, ziektes en stress veroorzaakt. Als je angstig bent houd je je adem in. Je adem vastzetten kost je veel levensenergie. Tevens onderdruk je hiermee je gevoel en je emoties. Je adem is een goede graadmeter van hoe je in het leven staan, want ‘Zoals je ademt, leef je.’

In een ademsessie openen de blokkades zich. Hierdoor kan je onverwerkte emoties uit het verleden loslaten en verminderen de zorgen over de toekomst. Je voelt je vredig en meer in het NU. 

Ademwerk is voor alle mensen die licht en liefde willen ervaren op de meest simpele en directe manier.

Je kunt bij mij terecht voor individuele sessies, tevens verzorg ik workshops voor groepen.

YOGA

Op mijn reis door India, in 2016, kwam ik in aanraking met Hatha Yoga. Het hielp mij een burn-out overwinnen en rugklachten had ik plotseling ook niet meer. Ik was meteen verkocht en ik ben in mijn verdere reis door India in verschillende Ashrams verbleven om mij er verder in te verdiepen.

Terug in Nederland heb ik een 200h teacher training gedaan bij Yogi Ram Jain. Sindsdien sta ik een paar keer per week op mijn yogamat voor een uitgebreide serie zoals ik deze in mijn lessen ook geef. Yoga geeft mij innerlijke rust en brengt me in contact met mijn ware essentie, het is elke keer weer “thuiskomen in mijn eigen lichaam”. Het geeft mij veel voldoening om dit door te mogen geven in mijn lessen.

Hatha Yoga is de moeder yoga waar de andere yogavormen uit zijn ontstaan.

Hatha Yoga (“ha” staat voor zon en “tha” voor maan) zoekt de balans tussen kracht en rust. Je beoefent in Hatha Yoga zowel houdingen die je lichaam en geest versterken en krachtig maken met daarnaast rustige verdiepende houdingen die je geest en lijf ruimer maken, kalmeren en openen. Het gaat om het evenwicht tussen de verschillende kwaliteiten.

Een ander belangrijk onderdeel van de Hatha Yoga is pranayama. Pranayama is de beheersing van prana(levensenergie) door de adem. Op de juiste manier beoefent, brengt pranayama harmonie tussen lichaam en geest, waardoor je fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel sterk wordt.

Bereikbaar via: 06 27366128  of    laura.achterberg@gmail.com